Han Polman voor persoonlijke ontwikkeling

 

Over mij

In de afgelopen 30 jaar heb ik als verpleger, leerkracht, trainer en intervisor gewerkt in de gezondheidszorg en het speciaal onderwijs. In teams werken, met collega’s, patiënten, familieleden, leerlingen en ouders was vaak een feestje maar ook vaak erg intensief. In talloze situaties werd ik met mezelf geconfronteerd: onzekerheid, stress, mezelf wegcijferen, burn-out, relatiecrisis, oordelen over mezelf en anderen, ontevredenheid over mijn werk... niets is mij vreemd. Steeds weer gaf ik mezelf op de kop. Dat kostte me veel energie waardoor ik lusteloos werd en me altijd moe voelde. Die gevoelens verdwenen toen ik het roer omgooide en heb afgerekend met ingesleten patronen.

 

Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om mijzelf en de ander als een geheel te zien, een geheel van denken, voelen en doen. Ik heb ook ervaren hoe normaal het is als er op bepaalde momenten disbalans ontstaat waardoor je vastloopt in bestaande patronen, ze horen bij je proces van ontwikkelen en ‘volwassen’ worden. Tegenwoordig loop ik er niet meer van weg maar ga op onderzoek uit. Hoe verhoud ik mezelf tegenover de ontstane situatie en de mensen en meningen waar ik mee te maken krijg? Welk volwassen deel in mijzelf is het meest effectief en kan die situatie aan? Welke kwaliteit van mijzelf kan ik dan aanspreken om met de ander in verbinding te blijven? Die antwoorden zijn er inmiddels en helpen mij om mijn doelen bereiken en met plezier te blijven werken. Er is veel meer balans en rust van binnen ontstaan. Dat gun ik jou ook!

 

Ik help je graag jouw eigen leven(en levenshouding) onder de loep te nemen en ik geniet er van als het jou lukt om jouw mogelijkheden en kwaliteiten te versterken en je de regie over je eigen leven kan (her)pakken.

 

Opleiding

Ik ben opgeleid als master NLP-coach/trainer, haptotherapeut, leerkracht en ziekenverzorger. Ik draag graag bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling en bewustwording binnen persoonlijke relaties of binnen je vakgebied.

 

Als je me zou kennen zou je weten dat:

 • Ik niet van sporten hou en toch enkele malen per week hardloop en zwem

 • Ik een echte huismus ben, het liefst de hele dag aan de keukentafel met mijn partner Erik

 • Ik liefdevol confronterend kan zijn

 • Ik op een eenvoudige manier dingen kan uitleggen

 • Ik qua lijf, ouder worden niet zo leuk vind, maar mentaal volwassen worden wel

 • Ik heb geleerd dat mijn eigen tempo prima is, wat een ander daar ook van vindt

 • Ik me kwetsbaar kan opstellen dus ook gemakkelijk iets over mijn eigen valkuilen vertel

 • Ik ruimdenkend ben, geen situatie is mij te gek

 • Ik van contact met mensen houd maar me niet thuis voel in grote groepen

 • Ik ontwapenend ben, met mijn humor kan ik gevoelige onderwerpen luchtiger maken

 • Ik geen lezer ben, ik leer vooral door te horen en te doen

 • Ik een stadse ben maar ook in een dorp gewoond heb, ik ben gek op dialecten

 

Tijd maken voor coaching is tijd maken voor jezelf. Gun jezelf die tijd want als je het nu niet doet doe je het nooit meer. Zet vandaag de eerste stap en maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Klik daarvoor op de knop hieronder, dan neem ik contact met je op. Bellen mag ook!

Blog

Hieronder lees je een aantal van mijn blogs om nog meer inspiratie op te doen.

 

Laat je niet gek maken!

Deze week liep het mis op mijn vrije Han-dag. Gelukkig had ik een waardevol gereedschap in huis… dat kun jij ook hebben!

>> lees verder

Laat je niet gek maken