Han Polman voor persoonlijke ontwikkeling

 

Laat je niet gek maken!

Deze week liep het mis op mijn vrije Han-dag.
Gelukkig had ik een waardevol gereedschap in huis… dat kun jij ook hebben!

 

Een Han-dag

Mijn partner Erik moet tot laat werken. De cliënt die ik (ondanks het kruis mijn agenda) toch nog had ingepland, heeft afgebeld. Verder heb ik geen afspraken staan dus dat wordt een lekker dagje morgen, helemaal voor mijzelf…..een Han-dag. Ik heb in mijn hoofd al een mooi plannetje bedacht: ik sta gelijk met Erik op, ga dan een uurtje hardlopen, neem een lange douche, beantwoord nog wat mail en ik schrijf één blog….. jaja, ik blog* tegenwoordig. Na 12:00 uur heb ik dan alle tijd om leuke dingen te doen: dat boek over oud Nijmegen eindelijk eens uit de verpakking halen, de stapel ongelezen kranten in duiken of eindelijk eens een taart bakken, dat wil ik al sinds de eerste aflevering van Heel Holland bakt…..

 

* Volgens encyclo.nl is een ‘blog’ een afkorting van ‘weblog’: een soort digitaal dagboek dat iemand bijhoudt. Waar begin ik aan…

 

Om 9:30 uur schrik ik wakker door gestommel, veel later dan gepland. Erik is nog thuis en zit te wachten met thee en warme broodjes, eigenlijk zou ik gaan hardlopen maar sla warme broodjes maar eens af. Met een volle maag lopen kan niet dus ik schuif het hardlopen naar de middag. Om 11:00 open ik mijn mailbox, snel wat mail beantwoorden om toch nog om 12:00 uur aan MIJN middag te beginnen. Toch laat ik me afleiden door een rood bolletje naast mijn Facebook-icoontje: 11 berichten. Even snel kijken. Als ik dan toch bezig ben ook nog maar even mijn ‘nieuwsoverzicht’ bekijken, voor je het weet loop ik weer een week achter. Eén van mijn ‘vrienden’ trakteert me op een link naar Ed Sheeran op YouTube. Wat een talent! Omdat YouTube mij al een tijdje stalkt, biedt het me filmpjes aan waar ik dol op ben. The Voice UK dit keer, blijer kun je me niet maken! De top 25 Best Blind Auditions dwingen me tot een paar uurtjes kijken. Bij lekkere nummers check ik steeds of de vitrage wel goed dicht zit en gedraag ik me als een finalist van één of ander dansprogramma.

 

Tijdens een plaspauze ontdek ik dat onze wc heel zachtjes blijft stromen. Dat kost liters water per dag dus ik moet meteen aan de bak. Wat een klus! Ik breng dik een uur, achterstevoren zittend, op de toiletpot door, yesss, gelukt! Weer terug bij YouTube wordt geconfronteerd met een piepende wasmachine. Wéér word ik buiten mijn schuld gedwongen om van mijn planning af te wijken… het zou wel erg lekker zijn als dat dekbedovertrek vanavond nog droog is, ophangen dus!

"Mijn planning is compleet mislukt!"

17:00 uur, buiten is het al donker. Geen mail beantwoord, geen blog geschreven, niet hard gelopen, laat staan een krant gelezen, lang gedoucht of een taart gebakken. Mijn planning is compleet mislukt! Voorheen zou er een enorm schuldgevoel opborrelen. Ik zou zelfs overwogen hebben om nog snel even de keuken te zuigen voor dat Erik thuis komt. Dan laat ik de stofzuiger gewoon liggen zodat hij ziet dat ik echt wel iets nuttigs gedaan heb. Mezelf dus schuldig voelen omdat ik wéér tekort geschoten ben…

 

Lummelen

Maar…lang leve de mindfulness!! ik heb vandaag met volle teugen genoten van alles wat ik gedaan heb. Hoe leuk is het dat deze dag zich vanzelf gevuld heeft. Ik gun mezelf veel meer van dit soort dagen. Gewoon lekker lummelen en maar zien wat er op m’n pad komt. Toch valt er nog iets te leren…. ik maak voor de volgende Han-dag vooraf géén planning meer in m’n hoofd!

"lang leve de mindfulness!"

Wil je ook leren genieten van je dag? Maak dan eens afspraak voor een gratis sessie, wie weet heb ik wat voor je te bieden. Hebben jullie nog tips voor elkaar om je niet gek te laten maken op zo’n dag? Deel ze dan door op facebook een reactie op dit blog te plaatsen. 
Fijne dag!